Hallitus esittäytyy osa 6, tiedotusvastaava Lennu

Nimi: Leena ”Lennu” Saunanen

Paikkakunta: Oulu

Ikä: 43 v.

Blogi: Kolmannessa osoitteessa pidän (hyvin hiljaista) blogia nyt, mutta vanhimmasta, Lennun tekeleistä, löytyy eniten ristipistoja.

Leena4

Kauanko olet harrastanut ristipistojen tekemistä: Ihan ekan työn olen tehnyt yläasteella, se oli sinivalkoinen joutsentaulu Suuri Käsityökerho -lehdestä. Sen jälkeen tein (tai ainakin aloitin…) muutaman työn silloin tällöin. Totaalisesti hurahdin ristipistoihin vasta vuonna 2001.

Leena1

 

Miten innostuit ristipistoista: Asuttiin tuolloin Ranskassa ja siellä ollessa löysin Yahoon ristipistolistan ja aloin istua illat sohvannurkassa pistelemässä. Suomeen muuton jälkeen alkoi tapahtua, kun löysin toiset pistelijät! Vuonna 2005 perustettiin maailman paras ristipistoporukka Oups – Oulun seudun pistelijät – jonka kautta on löytynyt monta ihanaa ystävää. Treffaamme edelleen suunnilleen kerran kuussa ja sen lisäksi monen oupsilaisen kanssa tavataan paljon tiheämpäänkin. Seuraavana vuonna pistin pystyyn nettikaupan, Violariumin, jota pyöritin kuusi vuotta ennenkuin lähdin muille urille. Toin malleja ja tarvikkeita Ranskasta ja myin ympäri maailman. Se oli kivaa aikaa, tutustuin jälleen moneen ihanaan pistelijään messuilla ja ristipistoviikonlopuissa joita järkkäsin. Samalla elättelin taustalla ajatusta ristipistoyhdistyksestä ja siksikin tästä yhdistyksestä olen nyt kovin iloinen 🙂

Leena2

Minkälaisia ristipistoja teet mieluiten: Tykkään viimeistellä kaikenlaista, pääasiassa muuta kuin tauluja. Joulukuusenkoristeet taitavat tällaiselle jouluihmiselle olla mieluisimpia ja aina on erityisen mukavaa jos keksii jonkun uuden tavan viimeistellä työ. Pistelen mieluiten pellavalle, rakastan vanhojen merkkaustaulujen kuvioita ja kissamalleja.

Lempisuunnittelijat: Monet ranskalaiset suunnittelijat, kuten Isa Vautier, ovat jääneet lemppareiksi Violariumin ajoilta. Siitä huolimatta amerikkalaisen Lori Markovicin La-D-Da taitaa olla se, jonka maailma tuntuu ihan kaikkein eniten omimmalta, jos yksi pitää valita.

Mistä työstä olet erityisen ylpeä: Hassua kyllä se on tuo keskeneräinen sampleri St Hippolyte 😀

Mitenkähän ylpeä olenkaan kun joskus saan valmiiksi! Valmiista töistä ehkä Isa Vautierin ”Le temps nous égare” on yksi suosikeista, tykkään mallista ja risukehyksistä. Vaihtoon tekemäni Pistelijän kirja oli myös aika ihana tekele. Itselle kuorokassiksi alunperin tekemäni laukku on jatkuvasti käytössä myös ja mainittakoon vaikka AC/DC:n keikalle tehty ranneke kassille vastapainona.

Leena3

Oletko onnistunut tartuttamaan pistelykärpästä eteenpäin: No äiti ainakin innostui kaupan aikoihin ristipistoista, pisteli paljon avuksi malleja ja tekee ristipistoja edelleen. Noita oupsilaisiakin on tullut haalittua milloin mistäkin puskasta mukaan joukkoon kummaan, mutta pistelijöitä ovat tainneet siinä vaiheessa jo kaikki kyllä olla 🙂

Mainokset

One response to “Hallitus esittäytyy osa 6, tiedotusvastaava Lennu

  1. Ihania juttuja sinulla aina Lennu!
    P.S. HAED -työ on edelleen kesken, mikä oli kesken jo Tyrnävän pistelyviikonlopussa… 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s